Klokken

In de Playstore en de Appstore vindt u een groot aantal klokken. Vooral het uiterlijk verschilt nogal. Ook zijn er digitale klokken in allerlei vormen. Er zijn wel verschillen in functies. De ene klok heeft bijvoorbeeld een timer de andere heeft meerdere tijden

Timers

De meeste klokken hebben ook een timer-functie. Dat wil zeggen dat u een bepaalde tijd kunt instellen totdat een alarm afgaat. Bijvoorbeeld bij het koken.

Wekkers

Veel jongeren hebben geen wekker meer. Voor het slapen gaan zetten ze de wekker op hun smartphone aan. Dat kunt u natuurlijk ook. Zo'n wekker is ook handig op vakantie als u een trein of vliegtuig moet halen.

Zoveel klokken in de Playstore (meer dan 250 verschillende!)

Deze Apple alarmklok wekt je met een muziekje uit je iTunes verzameling. Er zit ook een zaklamp ingebouwd, en nog veel meer.

Praten met apparaten

Spraakbesturing met Google Assistant of Siri

'Wek mij om acht uur', zou het niet handig zijn als u dat tegen uw smartphone kunt zeggen?

De nieuwere smartphones hebben tegenwoordig een ingebouwde spraakassistent die u alle mogelijke opdrachten kunt geven. Heel eenvoudig: 'Hoe laat is het' of 'Wat is het laatste nieuws', maar ook: 'Wek mij om acht uur'of 'Zet een timer voor zeventien minuten'.

Meer over de spraakassistent
KOOKWEKKER

De eenvoudigste toepassing van een timer is de kookwekker.
Zoek in het menu van je klokapp naar timer. kies een tijd (bijvoorbeeld 20 minuten) en eventueel - als dat kan - het gewenste alarm (bijvoorbeeld een sirene)

SMARTPHONE OPLADEN

Uw smartphone moet regelmatig aan de stroom. Maar je kunt makkelijk vergeten dat hij nog steeds ligt op te laden. En dat is slecht voor de levensduur van de batterij. Zet dus een timer!

LUCHTEN

Luchten van uw huis is nu belangrijker dan ooit. Zet 's morgens even de ramen tegen elkaar open. U wilt alleen niet in de winter energie verspillen doordat u vergeet dat er boven  van alles open staat. Zet een timer en de verwarming gaat niet onnodig aan.

1. The Internet

The Internet of Things has long been talked about amongst tech insiders as the next big innovation in home technology. 

2. Automation

While large-scale innovation in automation has traditionally been limited to the production side of society

3. Cryptocurrency

After Bitcoin’s meteoric price jump in 2017, major tech players have begun to take cryptocurrencies seriously.

4. Blockchain

Blockchain, the decentralized ledger that holds together cryptocurrencies, has applications reaching

5. AI

Artificial intelligence is seeing the light and applications of the technology are already being worked on

Klok op de monitor

Vroeger had iedereen een screensaver (een schermbeveiliger). Bedoeld om  inbranden van het scherm te voorkomen. Bij moderne beeldschermen is een screensaver niet meer nodig. Toch kunt u kiezen wat u na enige tijd op uw scherm wilt zien. Bijvoorbeeld een diashow of  een klok. De diashow zit standaard in Windows 10, een klokapp moet u downloaden.

De klok op uw 
Android 
smartphone

Er staat al een klok op uw Android smartphone. Tenzij u dat zelf heeft veranderd, staat de tijd op uw startscherm. De standaard klok van Samsung bijvoorbeeld, heeft al veel mogelijkheden. Zoek in het 'alle apps' scherm de klok. Tik op het icoon. U ziet een scherm dat lijkt op de afbeelding. U ziet dat u kunt kiezen uit Alarm, Wereldklok, Stopwatch en Timer. 

Lees meer over de Androidklok

Op het scherm ziet u hier de wereldklok. U kunt meerdere steden kiezen en u ziet dan hoe laat het is op hetzelfde moment.

De klok op uw iPhone

De iphone heeft een ingebouwde klok, maar er zijn er nog meer te vinden in de Appstore. Tik op het klokicoon. De klokapp start. Onderin zit u de verschillende mogelijkheden: Wereldklok, wekker, Bedtijd, Stopwatch en Timer. 

Lees meer over de iPhoneklok

Op het scherm ziet u hier de wereldklok. U kunt meerdere steden kiezen en u ziet dan hoe laat het is op hetzelfde moment.

Heeft u nog vragen? Wilt u meer weten? 
Neem contact op met SeniorWeb Haarlem  
WhatsApp: 
06-22092895
Telefoon: 
06-22092895

Terug naar de Startpagina