Zoom op tablet of smartphone

Deelnemen aan een Zoombijeenkomst van SeniorWeb Haarlem is met een tablet en smartphone heel eenvoudig. Iedereen kan dat leren.

Stap 1
Als uw tablet of smartphone goed is geïnstalleerd kunt u het programma (de App) Zoom, uit de Playstore of de Appstore downloaden. Klik (op uw tablet of smartphone) op het logo.

De Playstore (Android )       De App store (Apple)

Naar stap 2 Android Naar stap 2 Apple

Het Android deel is
nog niet beschikbaar

Zoom op de laptop

Deelnemen aan een Zoombijeenkomst van SeniorWeb Haarlem is met een Laptop heel eenvoudig. U heeft geen account nodig en u hoeft zelfs niets te downloaden. Het kan wel trouwens. maar hier doen we het zonder downloaden. 

Stap1
De organisator van de zoombijeenkomst stuurt u een e-mail met een link, plus de dag en de tijd van de zoomsessie. Enkle minuten voordat het Zoomen begint klikt u op de link.Naar stap 2 Laptop

Zoom op de laptop

Zoom op de laptop

Stap 2
Tik in het scherm nu op Launch meeting (start de vergadering)


Stap 3
Klik nu onderin op Join from Your Browser (en dus niet nog maals op Launch Meeting)

Op de laptop

Naar stap 5

Stap 4
In het volgende scherm tikt u een naam in, zegt u dat u geen robot bent en klikt u op Join

Goedkeuren

Stap 5
U moet nu de voorwaarden accepteren: klik op  I Agree (ik geef toestemming)

Wachten

Stap 6 
U moet nu wachten totdat u wordt binnengelaten

Naar stap 7

Vervolgens ziet u dit scherm. U blijft wachten. De host van de bijeenkomst laat u nu snel binnenkomen.

Stap 7 
U neemt nu deel aan de bijeenkomst. U ziet een scherm met alle deelnemers, of een deelnemer die aan het woord is. Die komt dan groot in beeld. (zie de rode nummers en de aanwijzingen onder de afbeelding)

Zoom op uw Apple iPad of iPhone

Stap 2 Camera en microfoon.
Als je de Zoom app uit de Appstore hebt geïnstalleerd, controleer je eerst of Zoom toegang heeft tot je Camera en Microfoon. Ga naar Instellingen (tandwieltje): Scroll helemaal naar beneden tot je de Zoom app gevonden hebt.  Tik erop en controleer of de schuifjes bij Camera en Microfoon groen zijn

Het geluid instellen

Stap 3 Controleer of je geluid aan staat en hard genoeg klinkt bijv. met de knoppen aan de zijkant.

Naar stap 5

Stap 4 
Deelnemen aan een Zoomsessie via een link. 
Tik op de link in de e-mail van de uitnodiging. Wacht tot "de host" binnen laat. (Je hoeft dus niet op sign in te tikken)

Met of zonder beeld?

Stap 5 
.Als je toegelaten wordt, kom je in beeld. Wil je in beeld komen in de Meeting dan tik je op Join with Video (hier blauw) 
Wil je niet in beeld komen dan tik je op Join without Video. Je kunt later altijd nog kiezen om wel of niet in beeld te komen. Wil je geen Video Preview zien voor je binnengelaten wordt dan kun je het groene schuifje uitzetten. 
 

Stap 6 Speaker View of Galery View
Je ziet één persoon groot in beeld en de andere in kleine rechthoekjes; dat heet Speaker View. De persoon die het (grootste) woord heeft is in beeld.   

Wil je alle deelnemers in hetzelfde beeld hebben = Gallery View = dan tik je op het scherm. Er verschijnen allerlei icoontjes, waaronder aan de linker kant een vierkantje met blokjes. Daar kun je schakelen tussen Gallery View en Speaker View.             
Op de iPhone heb je die mogelijkheid niet.

Extra mogelijkheden

Als je op je scherm tikt zie je bij de iPad icoontjes verschijnen aan de bovenkant van het scherm, zowel rechts als links.
Op de iPhone vooral aan de boven- en onderkant. 

Verklaring van de rode cijfers op de afbeeldingen:
1. Microfoon aan of uit zetten. Rode streep betekent dat de microfoon uit staat. 

2. Camera aan of uit zetten. 

3. Scherm delen, als je iets op je eigen apparaat aan de anderen wilt laten zien. Dat kan alles zijn, van foto’s tot filmpjes presentaties en tekstbestanden. 

4. Participants=deelnemers. Je ziet het aantal en als je erop tikt zie je ook wie en of ze hun camera en microfoon hebben aan staan
5.More….. Handje in beeld, Chatten, Smileys 

6. Leave als je niet meer mee wilt doen 

7. Camera omdraaien; je komt dan niet zelf in beeld (selfie) maar waar de camera op gericht is 8. Schakelen tussen Speaker en Gallery view 9. Geluid uitzetten.

Deelnemen aan Zoom via een Meeting ID en wachtwoord
Als je in de uitnodiging voor een Zoom Meeting naast een link ook Meeting ID en wachtwoord gekregen hebt kun met die gegevens binnenkomen als volgt: